vineri, 19 decembrie 2008

O Femeie-Sirenă a înotat alături de doi dugongi într-un parc acvatic australian






Sirena Hannah s-a scufundat în bazinul în care se aflau masculul Pig, de zece ani, şi femela de patru ani, Wuru. Este vorba despre doi dintre cei cinci dugongi aflaţi în acvariile din întreaga lume.

Pig şi Wuru au fost incluşi în expoziţia sirenei de la Sydney Aquarium, Australia, la începutul acestei luni. Prietenoşii înotători împart bazinul cu broaşte ţestoase şi peşti, în încercarea de a copia cât mai fidel habitatul lor natural din apele de pe coasta de nord a Australiei.

Şeful Grupului de Atracţii de la Sydney a spus că "se crede că mitul sirenei a apărea atunci când piraţii şi marinarii vedeau dugongi". "E un privilegiu pentru noi să împărtăşim poveştile lui Pig şi Wuru, astfel încât să contribuim la protejarea acestei specii unice şi atât de vulnerabile", a adăugat reprezentantul Grupului.

Numărul dugongilor în sălbăticie scade din cauza distrigerii habitatului lor natural, leziunilor provocate de bărci şi pentru că aceste mamifere se prind în plasele aruncate în mare.

Pig şi Wuru, care în limba aborigenilor înseamnă "copil tânăr", au fost crescuţi în parcul acvatic Queensland Sea World, după ce au fost salvaţi când erau pui orfani.
Sursa-Realitatea.Net

Niciun comentariu: