vineri, 13 februarie 2009

TREI RECORDURI PENTRU CHINA


Dupa ce Olimpiada de la Beijing a batut recordul la cheltuieli, iar sportivii chinezi au cucerit cele mai numeroase medalii (51 de aur, 21 de argint si 28 de bronz), China bate inca trei recorduri.
Trei recorduri pentru China
Ea se mandreste deja cu cel mai inalt om din lume, de 2,36 metri, cel mai scund, care masoara doar 74, 61 cm si cea mai paroasa persoana din lume, cu 98% din corp acoperit de pilozitati.

Editia de luni a cotidianului chinez China Daily si-a deschis editia cu prezentarea celor mai noi recorduri ale cetatenilor sai. Mongolezul Bao Xishun, un cioban care masoara 2, 36 de metri este cea mai noua aparitie in Cartea Recordurilor.

In realitate, Xishun a fost depasit la inaltime de catre ucrainianul Leonid Stadnyk (2,57 metri), dar acesta din urma a refuzat verificarile realizate de Cartea Recordurilor.

Astfel, cea mai inalta persoana din lume, declarata, va ramane Bao care se bucura de titlul acordat. "Lumea este construita pentru oameni de inaltime medie", a spus el cu mandrie jurnalistilor de la Reuters.

Ciobanul din Cartea Recordurilor are 56 de ani si este casatorit cu o chinezoaica de 1,68 metri si 29 de ani. Ea a fost atent selectata din multitudinea de oferte primite de Bao, in urma unui anunt dat in mai multe ziare din China.

Jurnalistii de la China Daily se mai falesc si cu cel mai scund om din lume. Numele sau este He Ping Ping si masoara 74,61 de centimetri. De asemenea, tot din China vine omul cu cel mai mult par pe suprafata corpului. Astfel, Yu Zhenhuan, care sufera de o forma rara a sindromului Werewolf, are 98% din suprafata corpului acoperit de par.

Yu se autointituleaza "King Kong", iar anul trecut si-a aratat disponibilitatea de a fi unul din purtatorii flacarii olimpice. Din pacate pentru el, oficialii Jocurilor Olimpice nu s-au lasat impresionati de recordmen-ul local.

Sursa:www.bihon.ro

2 comentarii:

DoarATAT spunea...

N-am reusit sa bag urmatorul comentariu peste FLORI , aveam senzatia ca o sa le murdaresc :
F.F. Important...pentru doritori :
Pe 30 mai sărbătorim Ziua Bloggerilor Bucureşteni (ZBB). Vor avea loc concerte, video-proiecţii, târguri de blogging, expoziţii, vânzări de produse ale bloggerilor, petreceri etc.Informaţii şi înscrieri pe ZBB-2009.RO.Trimite mai departe mesajul sa circule in blogosfera. Multumim.
PS.:Anuntul mi-a sosit pe comentarii , de la Rayo care are profil nedisponibil ; am verificat la ZBB-2009.RO si se pare ca E PE BUNE ! Pe INconstantIN's INternet am mai aflat orele : 11.00-19.00 la "Preoteasa"(Casa de Cultura a Studentilor din Calea Plevnei).

criss spunea...

MULTUMIM DE INFORMATIE....